OSMANİYEM (Ekmeklik Buğday)

 

Genel Özellikleri

- Başak Özelliği : Beyaz Kılçıklı
- Bitki Boyu : 90-105 cm
- Yatmaya Dayanıklılık : Dayanıklı
- Kullanım Alanı : Ekmeklik
- Dane Verimi (kg/da) : Ort. 632; Maks. 846
- Gelişme Tabiatı : Yazlık
- Toprak İsteği : Taban, Yarı Taban
- Kurağa Dayanıklılık : Orta Dayanıklı
- Soğuğa Dayanıklılık : Orta Dayanıklı

 

Teknolojik Özellikleri

- Protein Oranı (%) : 10-14
- Bin Dane Ağırlığı (g) : 35-42
- Hektolitre Ağırlığı (kg) : 76-84
- Sedim Değeri : 14-26

 

Hastalık ve Zararlılara Dayanıklılık Durumu

- Sarı pas ve septoryaya dayanıklı, kahverengi pasa orta dayanıklıdır.

 

Yetiştirilmesi İle İlgili Tavsiyeler

- 15 Kasım–15 Aralık tarihleri arasında 20–24 kg/da tohum hesabıyla ekim yapılmalıdır.
- Ekimle beraber 6-8 kg/da fosfor (P2O5) verilmelidir. Azot uygulaması ise ekimle beraber ve kardeşlenme döneminde toplam 14-16 kg/da olacak şekilde uygulanmalıdır.

KARATOPAK (Ekmeklik Buğday)

 

Genel Özellikleri

- Başak Özelliği : Beyaz, Kılçıklı
- Bitki Boyu : 85-95 cm
- Yatmaya Dayanıklılık : Dayanıklı
- Kullanım Alanı : Ekmeklik
- Dane Verimi (kg/da) : Ort. 665; Maks. 865
- Gelişme Tabiatı : Yazlık
- Toprak İsteği : Taban, Yarı Taban
- Kurağa Dayanıklılık : Orta Dayanıklı
- Soğuğa Dayanıklılık : Orta Dayanıklı

 

Teknolojik Özellikleri

- Protein Oranı (%) : 11-12
- Bin Dane Ağırlığı (g) : 32-40
- Hektolitre Ağırlığı (kg): 73-82
- Sedim Değeri : 21-34

 

Hastalık ve Zararlılara Dayanıklılık Durumu

- Sarı pas ve septoryaya dayanıklı, kahverengi pasa orta dayanıklıdır.

 

Yetiştirilmesi İle İlgili Tavsiyeler

- 15 Kasım–15 Aralık tarihleri arasında 20–24 kg/da tohum hesabıyla ekim yapılmalıdır.
- Ekimle beraber 6-8 kg/da fosfor (P2O5) verilmelidir. Azot uygulaması ise ekimle beraber ve kardeşlenme döneminde toplam 14-16 kg/da olacak şekilde uygulanmalıdır.

ADANA-99 (Ekmeklik Buğday)

 

Genel Özellikleri

- Başak Özelliği : Beyaz, Kılçıklı
- Bitki Boyu : 80-90 cm
- Yatmaya Dayanıklılık : Dayanıklı
- Kullanım Alanı : Ekmeklik
- Dane Verimi : Ort. 665 (kg/da) ; Maks. 735 kg/da
- Gelişme Tabiatı : Yazlık
- Toprak İsteği : Taban, Yarı Taban
- Kurağa Dayanıklılık : Orta Dayanıklı
- Soğuğa Dayanıklılık : Orta Dayanıklı

 

Teknolojik Özellikleri

- Protein Oranı (%) : 12 – 13
- Bin Dane Ağırlığı (g) : 28-39
- Hektolitre Ağırlığı (kg) : 79-81
- Sedim Değeri : 38

 

Hastalık ve Zararlılara Dayanıklılık Durumu

- Sarı pas ve septoryaya dayanıklı, kahverengi pasa orta dayanıklıdır.

 

Yetiştirilmesi İle İlgili Tavsiyeler

- 15 Kasım–15 Aralık tarihleri arasında 20–24 kg/da tohum hesabıyla ekim yapılmalıdır.
- Ekimle beraber 6-8 kg/da fosfor (P2O5) verilmelidir. Azot uygulaması ise ekimle beraber ve kardeşlenme döneminde toplam 14-16 kg/da olacak şekilde uygulanmalıdır.


CEYHAN-99 (Ekmeklik Buğday)

 

Genel Özellikleri

- Başak Özelliği : Beyaz, Kılçıklı
- Bitki Boyu : 75-85 cm
- Yatmaya Dayanıklılık : Dayanıklı
- Kullanım Alanı : Ekmeklik
- Dane Verimi : Ort. 632 kg/da; Maks. 736 kg/da
- Gelişme Tabiatı : Yazlık
- Toprak İsteği : Taban, Yarı Taban
- Kurağa Dayanıklılık : Orta Dayanıklı
- Soğuğa Dayanıklılık : Orta Dayanıklı

 

Teknolojik Özellikleri

- Protein Oranı (%) : 14-15
- Bin Dane Ağırlığı (g) : 28-38
- Hektolitre Ağırlığı (kg) : 77-78
- Sedim Değeri : 42-44

 

Hastalık ve Zararlılara Dayanıklılık Durumu

- Sarı pas ve septoryaya dayanıklı, kahverengi pasa orta dayanıklıdır.

 

Yetiştirilmesi İle İlgili Tavsiyeler

- 15 Kasım–15 Aralık tarihleri arasında 20–24 kg/da tohum hesabıyla ekim yapılmalıdır.
- Ekimle beraber 6-8 kg/da fosfor (P2O5) verilmelidir. Azot uygulaması ise ekimle beraber ve kardeşlenme döneminde toplam 14-16 kg/da olacak şekilde uygulanmalıdır.

PANDA’S (Ekmeklik Buğday)

 

Genel Özellikleri

- Başak Özelliği : Beyaz, Kılçıklı
- Bitki Boyu : 90-100 cm
- Yatmaya Dayanıklılık : Dayanıklı
- Kullanım Alanı : Ekmeklik
- Dane Verimi : Ort. 553 kg/da; Maksimum 709 kg/da
- Gelişme Tabiatı : Yazlık
- Toprak İsteği : Taban, Yarı Taban
- Kurağa Dayanıklılık : Orta Dayanıklı
- Soğuğa Dayanıklılık : Dayanıklı

 

Teknolojik Özellikleri

- Protein Oranı (%) : 12,5 – 14,8
- Bin Dane Ağırlığı (g : 25,2 – 38,7
- Hektolitre Ağırlığı (kg : 75,2 – 79,1
- Sedim Değeri : 28,4 – 57,0

 

Hastalık ve Zararlılara Dayanıklılık Durumu

- Sarı pas ve septoryaya dayanıklı, kahverengi pasa orta dayanıklıdır.

 

Yetiştirilmesi İle İlgili Tavsiyeler

- 15 Kasım–15 Aralık tarihleri arasında 20–24 kg/da tohum hesabıyla ekim yapılmalıdır.
- Ekimle beraber 6-8 kg/da fosfor (P2O5) verilmelidir. Azot uygulaması ise ekimle beraber ve kardeşlenme döneminde toplam 14-16 kg/da olacak şekilde uygulanmalıdır.

 YÜREĞİR 89 (Ekmeklik Buğday)
 

Genel Özellikleri
 

- Başak Özelliği            : BeyazKılçıklı                                                                                                                                   
- Bitki Boyu                  : 90-100 cm
- Yatmaya Dayanıklılık  : Dayanıklı
- Kullanım Alanı           : Ekmeklik
- DaneVerimi               :Ort.617kg/da;Max.753kg/da                                                                                                               - Gelişme Tabiatı          : Yazlık
- Toprak İsteği             : Taban, Yarı Taban                                                                                                                            - Kurağa Dayanıklılık     : Orta Dayanıklı 
- Soğuğa Dayanıklılık    : Orta Dayanıklı
- Dane Rengi                : Beyaz
 

Teknolojik Özellikleri
 
 
- Protein Oranı (%)       : 11.7-14.0 
- Bin Dane Ağırlığı (g)   : 27.8-43.0 
- Hektolitre Ağırlığı(kg) : 76.5-79.5 
- Sedim Değeri            : 24.3-38.5
 
 
 
Hastalıklara Dayanıklılık Durumu
 
- Sarı ve kahverengi pasa orta hassas, septoryaya çok hassastır..
 
  
 
Yetiştirilmesi İle İlgili Tavsiyeler
 
- 15 Kasım–15 Aralık tarihleri arasında 18–22  kg/da tohum hesabıyla ekim yapılmalıdır.
- Ekimle beraber 6-8 kg/da fosfor (P2O5) verilmelidir. Azot uygulaması ise ekimle beraber ve kardeşlenme döneminde toplam 14-16 kg/da olacak şekilde uygulanmalıdır